main logo
1897

Directorul Energocom: Moldova va procura curent din România în februarie

Şi în luna februarie, Republica Moldova va cumpăra energie electrică din România. Declaraţia a fost făcută de directorul Energocom, Victor Bînzari.

Directorul Energocom: Moldova va procura curent din România în februarieFoto: tvr.md

Potrivit lui Bînzari,  în prezent, 1% din necesarul de energie electrică al Republicii Moldova este achiziţionat de pe piaţa OPCOM, în funcţie de deficitul înregistrat în orele de vârf. Aproximativ 30 la sută din curentul electric este produs de CET-uri, 60% este cumpărat de la Centrala de la Cuciurgan, iar 10 la sută este importat din România, la un preţ de 90 de euro per kilowatt, transmite Știri.md cu referire la Tvr Moldova.

VICTOR BÎNZARI, director, SA Energocom: "Avem un contract cu Nuclearelectrica, cred că-l vom continua şi pe luna următoare, vedem disponibilitatea lor şi există această posibilitate de a semna acest contract. Iar pentru orele de vârf, unde nu pot fi acoperite din punctul de vedere tehnic, cumpărăm energie de la OPCOM. La OPCOM, la ora actuală, bursele şi la energie electrică au scăzut. Preţul mediu pentru data de 18 a fost 80 de euro, iar pentru data de 19 - 54 de euro, preţul mediu în România, la burse. Fiecare oră, fiecare interval de timp se împarte la 24 de ore şi se face un preţ mediu, în orele de vârf oricum preţul este mai mare."

ACHIZIŢII ENERGIE ELECTRICĂ ÎN LUNA IANUARIE 2023
sursa: http://energocom.md
CET-URI - 25-30%
CENTRALA DE LA CUCIURGAN - 60%
NUCLEARELECTRICA (ROMÂNIA) - 10%
OPCOM - 1%

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării