main logo
1711

Din ce surse va fi stinsă datoria Apă-Canal față de Premier Energy

Ședință de urgență la Consiliul Municipal Chișinău. Pe ordinea de zi este un singur proiect - cel privind situația excepțională la SA "Apă-Canal Chișinău". Consilierii municipali urmează să decidă astăzi de unde vor găsi bani pentru a stinge datoria „Apă-Canal” la energia electrică.

Din ce surse va fi stinsă datoria Apă-Canal față de Premier EnergyFoto: știri.md

La începutul ședinței, primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că dacă nu ajunge necesarul de apă la Termoelectrica, oamenii pot rămâne și fără căldură, transmite Știri.md cu referire la Moldova1.md.

„Apă-Canal Chișinău” are o datorie de peste 70 de milioane de lei față de Premier Energy. În cazul neachitării restanței, pe 1 februarie, furnizorul de energie ar putea deconecta întreprinderea de la rețeaua de curent electric, respectiv, în Capitală va fi oprită alimentarea cu apă.

Potrivit edilului Ion Ceban, această datorie s-ar fi acumulat în ultimele două luni. Primarul cere autorităților centrale să intervină pentru achitarea datoriei. Reprezentanții Guvernului spun că tariful la apă este aprobat de ANRE, instituție independentă de reglementare, a cărei independență este protejată de legislație.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării