main logo
325

Dezvoltarea localităților de pe ambele maluri ale Prutului, discutată

Reprezentanții autorităților locale din Republica Moldova și România s-au reunit astăzi în cadrul unei conferințe internaționale la Chișinău, cu genericul „Dezvoltarea Locală Integrată și Creșterea Economică”.

Dezvoltarea localităților de pe ambele maluri ale Prutului, discutată

Evenimentul a fost organizat de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) și Asociația Orașelor din România (AOR), relatează Știri.md cu referire la moldpres.

La deschiderea conferinței președintele CALM, Tatiana Badan, a specificat că în cadrul evenimentului se va discuta despre dezvoltarea localităților de pe ambele maluri ale Prutului.

„Ne dorim să atragem investiții care vor asigura o creștere economică și dezvoltarea locală. Vom examina cu colegii din România obiectivele propuse și acțiunile ce necesită a fi realizate în implementarea acestora. Ne dorim ca în localitățile din țara noastră să fie oferite servicii de calitate, iar pentru aceasta vom continua să susținem programele și parteneriatele comune avute cu colegii din România”, a spus Tatiana Badan.

„Am așteptat foarte mult acest eveniment. Suntem aici pentru a ne împărtăși experiența în creșterea nivelului de trai și pentru a găsi resursele necesare în realizarea programelor comune. Avem nevoie de creșterea atractivității pentru a obține mai multe investiții străine. Ne dorim să vă sprijinim în dezvoltarea locală și regională pentru că avem aceeași limbă și aceleași tradiții, fapt ce ne unește și face ca aceste parteneriate să fie extrem de importante pentru noi”, a afirmat președintele AOR, Mădălin Ady Teodosescu.

La rândul său, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a remarcat că sprijinul venit din partea Bucureștiului se datorează suportului acordat de către Guvernul și Parlamentul român. „Ne dorim o creștere economică și sporire a numărului investitorilor străini, fapt care va permite derularea cu succes a proiectelor comune. Vom continua să fim alături și îndemnăm Republica Moldova să participe activ la elaborarea și realizarea unor proiecte comune transfrontaliere”, a menționat oficialul.

Oaspeții și participanții la eveniment au remarcat printre cele mai importante proiecte realizate cu suportul României renovarea a peste 1400 de grădinițe din mai multe localități ale țării. Totodată, oficialii români au specificat că anterior au fost alocate alte 3 mln de euro pentru renovarea a peste 80 de grădinițe din Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării