main logo
640

Deținătorii de HoReCa sunt nemulțumiți de majorarea TVA până la 20%

Asociaţia Naţională a Restaurantelor (MĂR) a înregistrat o petiţie adresată Ministerului Finanţelor şi altor instituţii de stat cu solicitarea de a renegocia acordul cu Fondul Monetar Internaţional şi de a renunţa la revenirea la cota TVA de 20% pentru hoteluri, restaurante şi cafenele (HoReCa).

Deținătorii de HoReCa sunt nemulțumiți de majorarea TVA până la 20%Foto: avocatnet.ro

Potrivit Infotag, Asociaţia susţine că domeniul de alimentaţie publică din Moldova are un potenţial enorm, însă acesta nu poate fi competitiv pe plan european în momentul în care, chiar şi în România, cota TVA constituie 5%, transmite Știri.md.

În opinia MĂR, dezvoltarea turismului în Moldova depinde în totalitate de sectorul HoReCa, deoarece în republică "există doar vin şi gastronomie".

"Odată cu majorarea cotei TVA, în cumul cu celelalte majorări enunţate, precum resursele energetice, duc indispensabil la majorarea preţului materiei prime, produselor alimentare, respectiv şi la majorări de preţuri în unităţile de alimentaţie publică. 

Aceste majorări nu pot asigura şi creşterea salariilor cetăţenilor rămaşi acasă, respectiv puterea de cumpărare a oaspeţilor noştri va scădea. 

Noi ştim că mai puţini bani înseamnă mai puţini consumatori, respectiv mai puţini bani, iar la final, salarii mai mici sau reduceri de personal", se spune în textul petiţiei.

Petiţia, plasată pe reţelele sociale, a fost semnată deja de circa 300 de oameni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării