main logo
1453

Detalii despre holdingul bulgar care cumpără acțiuni din Moldindconbank

Un holding din Bulgaria a primit permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei (BNM) privind achiziționarea a 63,89% din acțiunile băncii comerciale Moldindconbank S.A (MICB).

Detalii despre holdingul bulgar care cumpără acțiuni  din Moldindconbank

Decizia a fost aprobată de către autoritatea bancară pe 22 ianuarie 2019, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.

BNM anunță într-un comunicat de presă investitorul – Doverie United-Holding AD – vine cu o echipă de manageri care au o experiență internațională bogată în domeniul bancar […]și califică intenția potențialului investitor drept ”o oportunitate notabilă de a dezvolta pe termen lung și de a spori gradul de competitivitate și calitatea serviciilor oferite de MICB”. 

”Preluarea de către investitor a pachetului unic de acțiuni va crea condiții pentru o ieșire ordonată a băncii din regimul de intervenție timpurie, astfel ca să nu fie afectată activitatea BC Moldindconbank S.A., aceasta continuând să funcționeze în regim normal, oferind toate serviciile, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări”, se spune în comunicatul BNM.

BNM mai notează că Doverie United-Holding AD a încercat și în septembrie 2017 să intre pe piața bancară din Republica Moldova, după ce a obținut permisiunea prealabilă de a achiziționa pachetul de acțiuni, însă tranzacția nu a avut loc ”din motive obiective”. Este vorba despre Moldova-Agroindbank. 

Potrivit informațiilor de pe site-ul companiei, Doverie United-Holding AD include 20 de companii care operează în 6 sectoare ale economiei bulgare, inclusiv construcții, textile, comerț, servicii și producerea strugurilor și a vinurilor. Holdingul a fost fondat în anul 1996, la Sofia, și are în prezent reprezentanțe în 14 orașe din Bulgaria și în Luxembourg. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării