main logo
1398

Deputații călători: Cine a cheltuit cei mai mulți bani pentru deplasări

Timp de patru ani, deputații din legislatura a-XX-a au efectuat mai multe deplasări în interes de serviciu.

Deputații călători: Cine a cheltuit cei mai mulți bani pentru deplasări

În acest sens, Agora a analizat informațiile referitoare la acest subiect publicate pe pagina oficială a Parlamentului, transmite Știri.md

Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului în perioada 2017-2018, a fost în cele mai multe deplasări în interes de serviciu, 71 la număr. Costurile ridicându-se la aproape un milion și jumătate de lei. Destinațiile predominante au fost Franța, SUA și România.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a mers în 34 de deplasări pentru care s-a achitat puțin peste 1 milion de lei. De cele mai multe ori, Candu a mers în Marea Britanie, România și SUA.

Locul trei la capitolul deplasări îi revine lui Marian Lupu. Acesta a adunat în palmares 41 de „călătorii” pentru care s-au cheltuit peste 800.000 de lei.

Potrivit TOP-ului realizat de AGORA, cele mai puține deplasări dintre cei 10 deputați le-a efectuat democratul Sergiu Sârbu. Acesta a avut 13 destinații, cheltuielile depășind 300.000 de lei. 

În total, pe parcursul anilor 2015-2018, pentru deplasările în interes de serviciu a tuturor deputaților s-au cheltuit aproape 12 milioane de lei. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării