main logo
637

Deputat: Sperăm să se creeze premise pentru ca tariful la gaze să scadă

Autoritățile așteaptă să se creeze premise pentru ca tariful la gaze naturale să scadă, asta după ce prețurile internaționale au scăzut substanțial.

Deputat: Sperăm să se creeze premise pentru ca tariful la gaze să scadăȘtiri.md

Afirmații în acest sens au fost făcute de deputatul Radu Marian, în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție” de la Vocea Basarabiei, transmite Știri.md.

„Am avut noroc și în ceea ce privește prețurile internaționale, ele au scăzut substanțial comparativ cu ceea ce era. De exemplu, vara era 3 mii de dolari, acum suntem la 700 și noi am reușit să profităm de această situație și să cumpărăm gaze naturale.

Și acum trebuie să vedem cu tariful, e clar că trebuie să vină ANRE-ul cu analizele și cifrele, dar noi foarte tare sperăm să se creeze premise pentru ca tariful la gaze naturale să scadă și el, la energie am văzut că a scăzut urmare a acestui contract. Dar asta, repet, e o parte pozitivă în ceea ce privește intrarea în 2023”, a spus deputatul.

Anterior, și vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, a anunțat că va veni cu recomandarea către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să analizeze în cel mai scurt timp datele actuale și să decidă dacă sunt premise de reducere a tarifului la gaze.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării