main logo
350

Deputat PSRM: Economia Moldovei, bazată pe consum, import și împrumuturi externe

Economia Republicii Moldova acum se bazează pe consum, import și împrumuturi externe. Țara noastră nu produce și trăiește din contul întregii lumi.

Deputat PSRM: Economia Moldovei, bazată pe consum și împrumuturi

De această părere este deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc, transmite IPN.

Deputatul socialist spune că prognozele Băncii Naționale arată că anul curent va crește nivelul inflației și odată cu aceasta vor crește și prețurile. În opinia lui, într-un stat organizat, odată cu creșterea veniturilor populației, se măresc și tarifele. 

Parlamentarul spune că anul trecut tarifele pentru diferite servicii au fost majorate nesemnificativ, iar operatorii suportă pierderi și acestea se vor reflecta în tarife, la un moment dat. 

Vladimir Golovatiuc spune că această creștere ar putea constitui 30-40%.

Volumul banilor cash este de peste 21 de miliarde de lei. Din această sumă, spune parlamentarul, circa 40% sunt „bani speculativi”, care ar putea accede pe piața valutară în orice moment. 

„Bani în economie sunt destui. Problema constă în distribuirea inegală între sectoarele economiei și păturile populației. Banii nu sunt concentrați în sectorul de producere, dar pe piața financiară, bancară și valutară. Aceasta este problema. În plus, banii nu sunt împărțiți egal între toți oamenii, dar sunt concentrați în mâinile celor relativ bogați”, a declarat Vladimir Golovatiuc la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Potrivit lui, de la 1 octombrie 2009 până la 31 septembrie 2018, Republica Moldova a primit peste 11 miliarde de dolari credite și granturi. 6,8 miliarde din această sumă au constituit creditele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării