main logo
1909

Deputat PAS: Taxa de 9 euro pentru pasagerii Aeroportului Chișinău va fi anulată

Taxa aeroportuară de 9 euro, plătită de pasagerii care pleacă de pe Aeroportul Internațional Chișinău, va fi anulată. Declarația a fost făcută de deputatul PAS, Vasile Grădinaru, în cadrul unei emisiuni de la Radio Chișinău.

Deputat PAS: Taxa pentru pasagerii Aeroportului Chișinău va fi anulată

„Mai mult ca atât, vor fi anulate și alte costuri nejustificate, pentru că tocmai aceste taxe au descurajat companiile europene să vină în Republica Moldova, vorbim în special de companiile low-cost. Vom crea toate oportunitățile ca tarifele și cheltuielile să fie cât mai joase, așa încât să putem avea companii low-cost în Republica Moldova”, a precizat Vasile Grădinaru, transmite Știri.md cu referire la radiochisinau.md.

Anterior, și fostul ministru al Finanțelor, Dumitru Budianschi a admis că această taxă ar trebui eliminată, dar numai după un audit la aeroport.

Amintim că astăzi, 28 martie, Aeroportul Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului și este administrat de către întreprinderea de stat „Aeroportul Internațional Chișinău”.

Anterior, conducerea APP a declarat că reprezentanții „Avia Invest” nu și-ar executa obligativitatea stabilită în programul investițional atât pentru etapa întâi cât și pentru etapa a doua. Cei din urmă au venit cu o reacție la scurt timp și au precizat că aceste declarații sunt doar presiuni politice, care urmăresc preluarea printr-un atac de tip raider a companiei.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării