13 ianuarie, 16:14
394
0

Denumiri ciudate pe care moldovenii intenționează să le înregistreze la AGEPI

13 ianuarie, 16:14
394
0

”Oaia beată”, ”Canapele extensibile”, ”Vis dulce” sunt doar câteva denumiri pentru care se solicită protecție la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Denumiri ciudate pe care moldovenii intenționează să le înregistreze la AGEPIFoto: bizlaw.md

Potrivit ordinii de zi a ședințelor din 29 ianuarie și 1 februarie a Comisiei de Contestaţii a AGEPI, urmează să se examineze peste 20 de subiecte, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md

Printre unele mărci solicitate de companii internaționale precum: Valentino sau Apple se regăsesc și denumiri adjudecate de companii sau persoane din țara noastră. Este vorba despre denumiri precum ”Terra Dac", ”Vinografia”.

Potrivit Legii privind protecţia mărcilor, pot constitui mărci orice semne susceptibile de reprezentare grafică: cuvinte (inclusiv nume de persoane), litere, cifre, desene, combinaţii de culori, elemente figurative, forme tridimensionale, în special forma produsului sau a ambalajului acestuia, precum şi orice combinaţii ale acestor semne, cu condiţia ca ele să poată servi la deosebirea produselor şi/sau serviciilor unei persoane fizice sau juridice de cele ale altor persoane fizice sau juridice.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter