main logo
511

Defectele depistate pe drumurile reparate în anul 2018 vor fi remediate

Toate traseele reabilitate în anul 2018 în cadrul Programului „Drumuri Bune pentru Moldova” au fost expertizate înainte de darea în utilizare, iar calitatea acestora a fost confirmată de testele de laborator.

Defectele depistate pe drumurile reparate în anul 2018 vor fi remediateDefectele depistate pe drumurile reparate în anul 2018 vor fi remediate

Totodată, defectele depistate vor fi remediate de antreprenori. Despre aceasta a anunțat Ministerul Economiei și Infrastructurii, transmite Știri.md.

Potrivit Secretarului de stat al MEI, Anatol Usatîi, iarna aceasta va fi un test important pentru calitatea lucrărilor efectuate. „Verificăm repetat calitatea fiecărui tronson de drum și starea acestuia după exploatare. În cazul în care vor fi depistate nereguli, imediat ce condițiile meteo vor permite, toți antreprenorii vor fi nevoiți să repare din cont propriu porțiunile afectate”, a precizat Anatol Usatîi.

În același timp, Ministerul Economiei continuă procesarea cererilor parvenite de la autoritățile publice locale de nivelul II, pentru includerea porțiunilor care necesită a fi reabilitate prin programul „Drumuri Bune 2 pentru Moldova”.

În acest an, urmează să fie reabilitați 2.600 km de drum din toată țara. În luna noiembrie 2018, Ministerul Economiei și Infrastructurii a lansat procesul de colectare a propunerilor privind sectoarele de drum care urmează a fi incluse în program. Săptămâna trecută, vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari a anunțat că lucrările de reabilitare vor începe în luna martie curent. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării