main logo
2033

Dealerii anunță când va înceta devalorizarea leului moldovenesc

Devalorizarea lentă, dar constantă a leului moldovenesc este dovada unui uşor dezechilibru între cererea şi oferta de valută de pe piaţă. Astfel comentează dealerii de schimb valutar actuala situaţie de pe piaţa valutară din Moldova.

Dealerii anunță când va înceta devalorizarea leului moldovenesc

Într-o conversaţie de marţi cu un corespondent Infotag, dealerii băncilor comerciale au remarcat că dacă această situaţie persistă, în care Banca naţională (BNM) nu intervine, moneda naţională va continua să se deprecieze faţă de dolar şi euro, transmite Știri.md.

"Fără prevalarea ofertei de valută asupra cererii, devalorizarea leului va înceta doar atunci când va dori autoritatea de reglementare, care va începe să vândă valută şi va opri deprecierea leului", a spus unul dintre interlocutorii agenţiei.

Din 1 ianuarie 2022, moneda naţională s-a depreciat faţă de dolarul american de la 17,75 MDL:1 USD până la 19 MDL:1 USD. O uşoară devalorizare a monedei naţionale a fost determinată şi de scăderea monedei euro faţă de moneda SUA.

Precizarea Infotag: BNM a stabilit marţi, 17 mai, următorul curs oficial de schimb al monedei naţionale: 19,0172 lei pentru 1 dolar şi 19,8453 lei pentru 1 euro.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării