main logo
1535

De ce Platon a fost achitat în dosarul frauda bancară

Veaceslav Platon „reabilitat” pe 14 iunie de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani susține că „era evident caracterul absurd al învinuirii lui – Plahotniuc și Șor cu echipa lor au furat din bancă, conștiincios, intenționat și cu sânge rece 13 miliarde de lei”.

De ce Platon a fost achitat în dosarul frauda bancară

Detalii despre cum a avut loc „frauda bancară”, în viziunea lui Platon, sunt enunțate în motivarea hotărârii judecătorești privind achitarea lui în dosar, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

„A-l achita pe Platon Veaceslav, învinuit în baza art. 190 alin. (5) și art. 243 alin.(3) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova, pe motiv că fapta nu a fost săvârșită de inculpat, ca urmare a renunțării integrale a procurorului de la învinuire.

A-l considera pe Platon Veaceslav, reabilitat. Se obligă organul de urmărire penală, să continue urmărirea penală pentru identificarea făptuitorului/rilor.

Se respinge acțiunea civilă înaintată în această cauză penală de partea vătămată Banca de Economii S.A în proces de lichidare în cuantum de 869 224 839,76 de lei, cafiind neîntemeiată”.

Zeci de pagini din sentința motivată reprezintă declarațiile lui Veaceslav Platon, făcute pe parcursul rejudecării cauzei în ordine de revizuire.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării