main logo
433

Data limită când trebuie prezentat în Parlament raportul privind frauda

Termenul de activitate a comisiei parlamentare care investighează circumstanțele devalorizării sistemului bancar este 10 octombrie, însă, termenul limită de publicare a raportului este 17 octombrie, spune președintele comisie Alexandru Slusari.

Data limită când trebuie prezentat în Parlament raportul privind fraudaFoto: știri.md

„Urmează acum ca fiecare membru al comisiei să vină cu propuneri. Draft-ul există deja, are 47 de pagini acum. Cel mai probabil vom da citire rezumatului comisiei. Trebuie să mai lucrăm la redactare, stilistică și alte chestiuni”, a spus Alexandru Slusari aseară, la emisiunea „Politica Nataliei Morari”, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Deputatul zice că, dacă ar fi să explice furtul miliardului unui copil acest lucru ar suna în modul următor: „Tu ai avut posibilitatea să fie alocări de bani pentru școli, pentru grădinițe, pentru infrastructura, dar iată că au venit patru-cinci tălhari și încă au spus că tu ești hoț. Tu ai să ajungi la 18 ani, ai să devii contribuabil și o să mai achiți acești bani, pe care tu nu i-ai furat. Iar toate acestea s-au produs într-un stat capturat și din cauza unei clase politice hoață, care, până în ziua de azi, încă nu este trasă la răspundere”.

Acum două zile, în cadrul unei conferințe de presă, Alexandru Slusari a spus că, timp de trei săptămâni, în perioada 7-27 noiembrie 2014, din cele trei bănci implicate în frauda bancară (Unibank, Banca de Economii și Banca Socială), despre care autoritățile de atunci spuneau că „sunt pe brânci”, s-au scos 25,5 miliarde de lei. 

Declarațiile au fost făcute după ce în mâinile membrilor comisiei de anchetă au ajuns informații de la Banca Națională a Moldovei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării