main logo
500

Curs valutar: Moneda europeană se va scumpi cu 10 bani

Moneda unică europeană se va scumpi cu 10 bani și va avea luni, 24 septembrie, un preț oficial de 19 lei și 79 de bani.

Curs valutar: Moneda europeană se va scumpi cu 10 bani

Potrivit ratelor oficiale de schimb valutar anunțate astăzi de Banca Națională a Moldovei, luni se va scumpi și dolarul. Acesta se va aprecia cu doi bani, până la cotația de 16 lei și 82 de bani, relatează Știri.md cu referire la moldpres.

Leul românesc va câștiga un ban și va atinge valoarea de 4 lei și 24 de bani. Hrivna ucraineană va rămâne la prețul oficial de 59 de bani, iar rubla rusească va costa, la fel ca și astăzi, 25 de bani.

Tot astăzi, BNM a anunțat că în luna august 2018, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 103,2%, comparativ cu 125,1% în luna iulie 2018.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a sporit cu 5,1 mln dolari, pe când cererea netă de valută din partea agenților economici a crescut cu 40,8 mln dolari. Astfel, în condițiile unui surplus de valută, BNM a intervenit prin procurări de valută pe piața interbancară locală în sumă de 41 mln dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării