main logo
1129

Cum vor fi cheltuiți banii obținuți din vânzarea Stadionului Republican

Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu Ambasada SUA prin care va transmite instituției terenul fostului Stadion Republican pentru construcția unui nou sediu a ambasadei.

Cum vor fi cheltuiți banii obținuți din vânzarea Stadionului Republican

Tot astăzi, Executivul a aprobat o hotărâre prin care se menționează la ce vor folosiți bani obținuți din vânzarea terenului, relatează Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit acesteia, „mijloacele financiare provenite din vânzarea-cumpărarea terenului amplasat în municipiul Chișinău, str. Tighina, nr. 12, cu suprafața de 5,1814 ha, (n.r. fostul Stadion Republican) vor fi utilizate pentru dezvoltarea bazei tehnico-materiale a culturii fizice și sportului”.

În decizie nu se menționează exact ce semnifică dezvoltarea bazei tehnico-materiale a culturii fizice și sportului.

Precizăm că, deși Guvernul și Parlamentul au aprobat vânzarea terenului fostului Stadion Republican, șeful statului a declarat că nu va promulga o astfel de lege.

Amintim că Parlamentul a aprobat, în ședința plenară din 20 iulie, transmiterea cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA).

Responsabilii de la Ministerul Economiei urmează să evalueze valoarea terenului, astfel încât, ulterior, să fie inițiată procedura de negocieri pentru vânzarea lotului de cinci hectare.

Petiția Soarta stadionului, decizia poporului" a fost publicată pe site-ul Forum.mddeținut de compania Simpals. Aceasta este adresată Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, precum și Ambasadei SUA la Chișinău.

Petiția afirmă că cetățenii au așteptat ca stadionul să fie restaurat „însă Guvernul a luat o altă hotărâre: să distrugă rămășițele și să transmită teritoriul pentru a fi construită pe acesta clădirea unei ambasade “. Semnatarii sunt categoric împotriva unei astfel de decizii.

Petiția poate fi semnată accesând linkul: https://forum.md/ro/petitions/385

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării