17 dec, 2019 11:48
479
0
Cum ar urma să ajungă gazul în R. Moldova după 31 decembrie 2019
17 dec, 2019 11:48
479
0

Președintele consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, anunță că R. Moldova a semnat deja mai multe acorduri de interconectare la gaze naturale cu Bulgaria, Ucraina și România.

Foto: cotidianul.md

În cazul în care Naftogaz (Ucraina) și Gazprom (Federația Rusă) nu semnează un nou acord până la 31 decembrie 2019, privind tranzitarea gazelor naturale pe căile tradiționale, gazul va putea ajunge în R. Moldova prin revers, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Potrivit lui Ceban, gazoductul de pe teritoriul Bulgariei este deja plin cu gaz care ar putea să ajungă în R. Moldova, în cazul în care nu vom putea obține gaz pe calea tradițională.

„Nu putem aștepta să vedem dacă va fi sau nu semnat contractul între Naftogaz și Gazprom. Noi ne-am asigurat, am semnat acordurile cu Bulgaria, România și Ucraina.

Scenariu de bază rămâne varianta clasică, însă dacă acest lucru nu se va întâmpla, gazul va ajunge prin revers. Nu am așteptat să fie semnate contracte între Ucraina și Rusia. Noi ne-am pregătit din timp. Gazoductul e plin cu gaze, pe teritoriul Bulgariei, așteptăm să vedem”, a declarat Ceban.

Contractul de tranzit al gazelor naturale semnat între Ucraina și Federația Rusă expiră la 31 decembrie 2019.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter