main logo
921

Cum a acumulat Air Moldova datorii de 1,2 miliarde de lei

Comisia parlamentară Economie, Buget şi Finanţe solicit un raport din partea Ministerului Economiei şi Infrastructurii şi Agenţiei Proprietăţii Publice, privind licitaţia de privatizare a companiei „Air Moldova”, dar şi a altor bunuri privatizate în urma rundei din 27 iulie 2018 ( “Tutun-CTC”, “Barza Albă”, “Fabrica de sticlă din Chişinău” etc.)

Cum a acumulat Air Moldova datorii de 1,2 miliarde de lei

Cu o solicitare în acest sens a venit astăzi, în cadrul şedinţei comisiei, deputata Alina Zotea, relatează Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

De altfel, un alt membru al comisiei a solicitat ca Ministerul Economiei să prezintă o informaţie amplă, cu calcule exacte, privind situaţia Air Moldova şi cum a fost posibilă acumularea datoriilor de circa 1,2 miliarde de lei.

Amintim că ieri, Agenţia Proprietăţii Publice a făcut public numele cumpărătorului şi  suma pentru care a fost vândută întreprinderea de stat „Air Moldova”.

Este vorba despre  Compania Civil Aviation Group  SRL, fondată din compania românească  Blue Air şi  două persoane fizice, cetăţeni ai Republicii Moldova.  

Valoarea tranzacţiei de vânzare–cumpărare depăşeşte suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferaţi la bugetul de stat, iar restul sumei reprezintă datoriile Air Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării