185
0
Cu cât a scăzut producția industrială a Moldovei în luna martie
185
0

În martie, producţia industrială a Moldovei a scăzut cu 10,5% faţă de perioada similară a anului trecut din cauza instituirii în ţară, începând cu 17 martie, a regimului stării de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19 şi a introducerii mai multor restricţii.

Foto: economica.net

Surse din cadrul Biroului Naţional de Statistică (BNS) au relatat pentru Infotag că producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 6,8%, transmite Știri.md

Cea mai mare scădere a fost înregistrată în metalurgie, unde producţia a însumat doar 57,2% din nivelul anului trecut, în confecţionarea îmbrăcămintei şi încălţăminte - 64,6%, fabricarea articolelor de lemn - 65,3%, producerea echipamentelor electrice - 66,9%.

În acelaşi timp, producţia de medicamente a crescut cu 50,9%, producţia din industria chimică - cu 17%, producţia din carne - cu 15,2%, producţia de furaje - cu 11,8%.

În ceea ce priveşte producţia industrială în primul trimestru, aceasta a crescut nesemnificativ, doar cu 0,2% comparativ cu ianuarie-martie 2019.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter