535
0
Criza gazelor: R. Moldova și Ucraina au semnat un Memorandum
535
0

Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul securității alimentării cu gaze naturale a fost semnat de Republica Moldova și Ucraina.

Foto: mei.gov.md

Acțiunea a avut loc ieri, 13 decembrie, în prezența ministrului Economiei și Infrastructurii al R. Moldova și Constantin Cijic, viceministru al Energiei și Protecției Mediului din Ucraina, transmite Știri.md.

„Apreciem enorm sprijinul Guvernului Ucrainei acordat țării noastre. Mă bucur că acest Memorandum vine să confirme faptul că, în eventualitatea unei crize în alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din țările noastre, autoritățile și operatorii responsabili din ambele țări vor depune eforturi comune în vederea depășirii acestora și neadmiterii, sub nicio formă, a limitării sau obstrucționării fluxului de gaze către consumatorii statului afectat”, a declarat Anatol Usatîi.

De asemenea, în cadrul evenimentului de semnare a Memorandumului, Anatol Usatîi a mulțumit directorului Secretariatului Comunității Energetice, Janez Kopač, pentru suportul acordat Republicii Moldova și propunerea de a încheia prezentul Memorandum de Înțelegere între autoritățile publice centrale respective din Republica Moldova și Ucraina, care a parvenit în contextul incertitudinilor privind continuarea tranzitului gazelor naturale din Federația Rusă prin Ucraina începând cu 1 ianuarie 2020.

Menționăm că Memorandumul are drept obiectiv stabilirea unei platforme de colaborare între părți, care ar facilita schimbul de informații și coordonarea acțiunilor de prevenire, atenuare și gestionare a situațiilor excepționale în vederea aprovizionării cu gaze naturale a consumatorilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter