main logo
1920

Criza de la CFM, tot mai mare: CNSM solicită intervenția lui Recean

Confederaţia Naţională a Sindicatelor (CNSM) a expediat o scrisoare deschisă prim-ministrului Dorin Recean prin care solicită intervenția acestuia în vederea rezolvării problemei privind restanţele salariale cu care se confruntă cei 5.350 de angajaţi ai Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”.

Criza de la CFM, tot mai mare: CNSM solicită intervenția lui ReceanColaj: Știri.md

Potrivit CNSM, suma datoriilor către angajații CFM se ridică la 136 de milioane de lei, iar „lipsa mijloacelor financiare face atât imposibilă acoperirea cheltuielilor cotidiene, cât şi asigurarea cu rechizite şi a altor produse necesare copiilor în noul an şcolar”, transmite Știri.md cu referire la newtv.md.

„Pentru prevenirea tensiunilor în cadrul colectivului de muncă şi a plecării specialiştilor calificaţi, solicităm implicarea dumneavoastră în vederea remedierii situaţiei create la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” şi examinarea posibilităţii identificării mijloacelor financiare necesare pentru lichidarea restanţelor salariale”, se arată în scrisoarea deschisă, semnată de Igor Zubcu, preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor.

Știri.md amintește că criza financiară la Calea Ferată s-a acutizat odată cu începutul războiului din Ucraina, care a provocat scăderea fluxului de mărfuri. În prezent, salariul mediu lunar al unui angajat la Calea Ferată este de 8.000 de lei.

Directorul Agenţiei Proprietăţii Publice, Roman Cojuhari, a declarat anterior că, pentru a echilibra situaţia financiară a Căii Ferate, mai multe bunuri ale întreprinderii urmează să fie scoase la licitaţie, iar din banii obţinuţi se vor achita salariile.

De menționat că angajaţii şi-au primit salariile abia pentru luna martie. În total, restanţele salariale la această întreprindere depăşesc 130 de milioane de lei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării