main logo
8003

Creșterea porumbului în sudul țării ar putea fi interzisă. Motivul

Guvernul ar putea interzice prin lege creșterea porumbului în sudul R. Moldova. Despre această intenție a anunțat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei conferințe de presă.

Creșterea porumbului în sudul țării ar putea fi interzisă. Motivul

Potrivit șefului MAIA, această măsură trebuie luată, deoarece în toamnă în sudul R. Moldova o să apară problema subsidiilor de culturi de grupa a doua precum floarea soarelui și porumbul, transmite Știri.md.

„Pentru toată lumea este clar, în ultimii 2.000 de ani în sudul R. Moldova precipitații sunt la nivel de 200-300 mm, porumbul are nevoie de 580-600 mm ca să crească. Practic, o să urmeze la nivel de lege să stabilim că dacă în regiunea în care tu cultivi ai precipitații sub 500 mm, nu trebuie să pui porumb. O să ajungem, la nivelul ăsta, dacă nu ai agronom să-ți spună lucrul ăsta, la nivel de lege o să spunem că tu nu poți să pui porumb. Asta nu e de ieri. E de 2.000 de ani”, a declarat Vladimir Bolea.

Ministrul Agriculturii a precizat că există agricultori care au plantat porumb pe terenuri unde este posibilă irigarea, dar nu au pornit sistemele de irigare, iar, conform lui, aceștia au cerut despăgubiri, dar nu le vor primi.


Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării