main logo
374

Cresc veniturile la buget: 28 de miliarde de lei, timp de 9 luni

În primele 9 luni ale anului au fost înregistrate încasări în sumă de 28,7 miliarde lei la bugetul de stat, cu 1,3 miliarde de lei mai mult față de perioada similară a anului trecut.

Cresc veniturile la buget: 28 de miliarde de lei, timp de 9 luniFoto: Știri.md

Potrivit Serviciul FIscal de Stat, la Bugetul de stat, pe parcursul lunilor ianuarie-septembrie ale anului curent au fost încasate 12,8 miliarde lei, ceea ce constituie cu 413,8 milioane lei mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, sau o creștere de 3,4%, transmite Știri.md.

La Bugetele locale, s-au înregistrat încasări de 2,8 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 10,4 milioane lei diminuare comparativ cu anul 2018, iar la Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 9,7 miliarde lei și constituie cu 388,1 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, sau o creștere de 4,2%.

Cel mai mult au crescut acumulările la fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală unde au fost vărsate 3,4 miliarde lei, cu 17,8% mai mult față de primele nouă luni ale anului trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării