main logo
630

Conturile bancare ale celor mai mari întreprinderi din Tiraspol, blocate

De câteva zile un grup de circa 25 de companii din regiunea separatistă au ajuns cu conturile blocate în băncile din Republica Moldova.

Conturile bancare ale celor mai mari întreprinderi din Tiraspol, blocate

E vorba de întreprinderi mari precum Uzina Metalurgică de la Râbnița (care asigură circa 20% din exporturile regiunii), uzinele Moldavizolit și Moldavkabeli de la Tiraspol și altele, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Blocarea conturilor a început cu venirea noii puteri la Chişinău

"Pe 5 septembrie, o bancă comercială din Moldova, în care erau deschise conturile mai multor întreprinderi transnistrene, a blocat toate operațiunile. Entitățile economice au primit o notificare care solicita închiderea contului. Astfel, importatorii transnistreni nu au posibilitatea de a achiziționa mărfuri și de a face operaţiuni cu parteneri străini", scrie agenţia oficială Novostipmr.com.

Totodată se mai afirmă că potrivit conducerii aşa-zisei băncii republicane din Transnistria, problemele ar fi început încă de la începutul verii, imediat după schimbarea conducerii de la Chişinău, sugerând astfel că fost guvernare democrată de la Chişinău nu ar fi creat astfel de probleme.

„Din iunie 2019, au fost primite cereri ale băncilor comerciale din Moldova ca întreprinderile transnistrene să îşi închidă conturile. Aceste cerințe erau unilaterale, fără explicații sau cu formulări vagi. Întreprinderile au căutat oportunități de a deschide conturi în alte bănci comerciale din Republica Moldova. Însă de ieri (5 septembrie n.r.), aceste acțiuni, după părerea noastră, au căpătat un caracter sistemic”, a declarat Alexei Melnik, primul vicepreședinte al şa-zisei băncii republicane din Transnistria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării