main logo
751

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană ar putea fi extins

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană s-ar putea extinde și în punctul de trecere ”Otaci-Moghiliov-Podolsk”.

Controlul comun la frontiera moldo-ucraineană ar putea fi extinsFoto: customs.gov.md

Astfel, persoanele și mărfurile ar urma să fie supuse unui singur filtru de control, fie pe teritoriul țării noastre, fie pe partea ucraineană, transmite Știri.md

Controlul ar putea fi organizat conform principiilor „Ghișeului Unic” și „O singură oprire”. În acest fel, autoritățile de resort urmăresc atât fluidizarea traficului, cât și diminuarea eventualelor fraude sau incidente de integritate.

De rând cu obiectivele menționate, ar urma să fie reconstruite și căile de acces, care fac legătură dintre postul vamal ”Otaci” cu arterele naționale, fiind, totodată, evaluată posibilitatea amplasării unui post de inspecție la frontieră al ANSA, în vederea vămuirii mărfurilor supuse controlului fitosanitar.

Subiectul a fost discutat la o reuniune a reprezentanților Serviciului Vamal, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, ANSA, Agenției Naționale Transport Auto cu reprezentanți ai autorităților ucrainene.

Potrivit Acordului interguvernamental între Republica Moldova și Ucraina, semnat la 6 octombrie 2017, controlul comun poate fi aplicat la toate punctele de trecere de la frontiera estică. 

În prezent, mecanismul funcționează la șase posturi vamale, și anume: „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmențî”, „Briceni-Rossoșanî”, „Giurgiulești-Reni”, „Pervomaisc-Cuciurgan” și „Palanca-Maiaki-Udobnoe”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării