main logo
243

Consiliul Suprem de Securitate va analiza situația din agricultură

Situația dificilă din agricultură, provocată de seceta din ultimele luni, va fi discutată în această săptămână la ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Consiliul Suprem de Securitate va analiza situația din agricultură

Președintele Igor Dodon a declarat astăzi, după ședința cu premierul Ion Chicu și șeful Legislativului, Zinaida Greceanîi, că va analiza situația din agricultură, provocată de seceta prelungită, miercuri, 12 august, la ședința Consiliului Suprem de Securitate, transmite Știri.md cu referire Moldpres.md

Potrivit lui Dodon, subiectul ține de securitatea alimentară a statului.

“Miercuri vom convoca ședința Consiliului Suprem de Securitate. Se va discuta despre secetă și situația din agricultură. Acest subiect ține de securitatea alimentară a statului. Vom discuta și situația legată de COVID-19”, a spus șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon a specificat că, în această săptămână, va demara procesul de renegociere cu Federația Rusă a creditului de 200 milioane de euro pentru susținerea bugetului Republicii Moldova. 

Subiectul renegocierii acestui credit a fost abordat în cadrul vizitei recente a președintelui la Moscova, unde s-a întâlnit cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al Administrației prezidențiale, reprezentant Special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării