208
1
Consiliul Concurenței: Investigarea scumpirii carburanților poate dura
208
1

Investigația inițiată de către Consiliul Concurenței ca urmare a majorării prețurilor la carburanți este în plină desfășurare și poate să dureze chiar și mai bine de o lună.

Foto: Ipn.md

Solicitată de IPN, Cristina Zara, șefa adjunctă a Direcției politici, protocol și relații externe, a declarat că acțiunile dispuse nu pot fi făcute publice ca să nu prejudicieze investigația, transmite Știri.md

Consiliul Concurenței s-a autosesizat pe 16 mai în urma creșterii prețurilor la produsele petroliere, declarându-se preocupat de creșterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere. 

Potrivit Consiliului, scumpirea simultană trezește îndoieli că petroliștii au acționat în mod independent, iar în acest sens a fost declanșată o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel.

Acum o săptămână, mai multe stații PECO au afișat la panou prețuri mai mari la carburanți. Benzina s-a scumpit cu un leu și zece bani, iar motorina cu 85 de bani. Odată cu afișarea noilor prețuri la carburanți, Asociația „Orașul Fără Maxi-Taxi”, dar și Blocul politic ACUM au organizat acțiuni de protest împotriva majorărilor.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter