main logo
956

Concluziile ministrului Gaburici după călătoria cu un maxi-taxi

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a deplasat astăzi la ședința de lucru a Guvernului in teritoriu cu microbuzul de pe ruta Chisinau-Taraclia-Copceac.

Concluziile ministrului Gaburici după călătoria cu un maxi-taxi

În timpul călătoriei de documentare, Chiril Gaburici a sesizat aceleași problemele asupra cărora indicase Agenției Națională Transport Auto (ANTA) să intervină pentru a le soluționa, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Printre acestea au fost lipsa centurilor de siguranță în mijloacele de transport, care efectuează curse interurbane, alimentarea cu combustibil a unității de transport cu pasagerii aflați în interiorul vehiculului, starea tehnică precară a transportului interurban.

Zilele trecute, Chiril Gaburici a cerut angajaților ANTA să circule cu transportul public, pentru a simți pe propria piele problemele din domeniul transportului și să vină cu măsuri imediate.

„Cel mai bine, problemele în transport se văd la fața locului. Sper că și ANTA face asta, cel puțin după discuțiile noastre de zilele trecute. Siguranța călătorilor în trafic este primordială. 

De aceea, trebuie să educăm conducătorii auto și companiile de transport să respecte regulile care există, fără nicio excepție”, a punctat ministrul Economiei și Infrastructurii. 

În cadrul ședinței comune a membrilor Cabinetului de miniștri și reprezentanților autorităților publice locale din raionul Taraclia, au fost menționate reformele promovate de Guvern pentru dezvoltarea țării: asigurarea creșterii economice, ameliorarea mediului de afaceri și realizarea reformelor cu impact major asupra cetățenilor. 

De asemenea, s-a discutat despre importanța reparării drumurilor R32 și R36, necesitatea extinderii programului „Drumuri bune pentru Moldova”, modernizarea apeductelor, crearea de noi locuri de muncă etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării