main logo
272

Componența Consiliului consultativ pentru ÎMM se propune a fi extinsă

Componența instituțională a Consiliului consultativ pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, instituit în 2017, se propune a fi majorată de la 31 la 45 de membri, potrivit unui proiect de decizie al Guvernului, expus pentru consultări publice.

Componența Consiliului consultativ pentru ÎMM se propune a fi extinsăFoto: Ipn.md

În Consiliu, alături de reprezentanți ai ministerelor, Agenției pentru Achiziții Publice, Agenției de Investiții, Asociației Băncilor din Moldova, vor intra reprezentanți ai asociațiilor patronale, organizațiilor neguvernamentale ale întreprinzătorilor, organizațiilor specializate pe analiza economică, transmite Știri.md cu referire la IPN.

O altă propunere se referă la conducerea Consiliului consultativ. Se propune ca aceasta să fie asigurată la nivel de secretar general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii. 

Funcția de secretar de stat, spre deosebire de cea de ministru, nu este una politică, nu se schimbă odată cu venirea unui alt partid la guvernare.

În Republica Moldova, peste 97% dintre companii sunt ÎMM. Fiecare al 3-4-lea angajat în câmpul muncii activează în cadrul ÎMM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării