367
0
Compensația anuală acordată profesorilor nu se va include în venitul brut al acestora
367
0

Compensația bănească anuală acordată personalului didactic din instituțiile publice de învățământ general nu se va include în venitul brut al acestora.

Parlamentul a votat în lectură finală, în ședința de joi, 1 noiembrie, modificarea unor acte legislative în acest sens, transmite IPN.

Prin aceleași modificări, cheltuielile aferente reparației mijloacelor de transport proprii utilizate la prestarea serviciilor de transport rutier de persoane în regim de taxi vor putea fi deduse în mărime de 100%.

Pentru contribuabilii care încetează activitatea pe parcursul perioadei fiscale, cota impozitului pe venit constituie 1% din obiectul impunerii, dar nu mai puțin de 250 de lei pentru fiecare lună în care a desfășurat activitate.

Proiectul reglementează și cote TVA reduse, în mărime de 10%, la serviciile de cazare în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță prestate de către agenții economici.

Cote TVA reduse, în mărime de 10%, se vor aplica și la produsele alimentare, băuturi, cu excepția mărfurilor supuse accizelor, livrate de către agenții economici în cadrul desfășurării activităților de cazare sau alimentație publică.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter