main logo
595

Companiile de construcții de drumuri ar amâna plata salariilor

Companiile de construcții de drumuri din Moldova amână plata salariilor din cauză că întârzie finanțarea de la Ministerul Finanțelor pentru lucrările deja finalizate.

Companiile de construcții de drumuri ar amâna plata salariilorFoto: știri.md

După cum i-a spus managerul uneia dintre companiile de drumuri corespondentului Infotag, salariul pentru luna mai n-a fost încă plătit, iar impozitele datorate n-au fost achitate la stat. Motivul este că nu există finanțare de la buget, transmite Știri.md.

La solicitarea agenției Infotag de a comenta situația actuală, președintele Asociației drumarilor antreprenori din Moldova, Boris Gherasim, a spus: "Industria se scufundă cu certitudine...".

"Am îngrijorarea că multe companii nu vor rezista acestei stări de lucruri și se vor închide, trimițându-și muncitorii acasă şi punându-și echipamentele în cui", a spus el.

Potrivit lui Gherasim, mai multe motive sistemice au condus la situația în care se află astăzi industria rutieră din Moldova.

"Principalul este că bugetul de la an la an nu alocă industriei fondurile prevăzute de strategia de dezvoltare a drumurilor din țară. Suma fondurilor neprimite de drumari a ajuns la 10 miliarde de lei, a căror plată a fost amânată din 2015", a spus Gherasim.

O altă problemă care nu este rezolvată de câteva luni este creșterea prețurilor la materiile prime şi materialele utilizate în construcția drumurilor. Tarifele şi cotele aplicate în industrie în perioada 2020-2021 sunt încă în vigoare, în timp ce inflația a depășit deja 29%.

Asociația spune că Moldova a ajuns într-un punct periculos, când 55% din drumurile țării sunt în stare proastă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării