main logo
437

Compania ce va oferi consultanță contractelor de privatizare, selectată

Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019) a anunțat despre selectarea unei companii care va face consultanța contractelor de privatizare și concesionare.

Compania ce va oferi consultanță contractelor de privatizare, selectată

Potrivit unui comunicat de presă, compania a fost selectată în urma unei competiții de achiziții a Parlamentului Republicii Moldova, transmite Știri.md. 

Comisia a salutat câștigătorul concursului externalizat, l-a instruit asupra elementelor caietului de sarcini, a fost stabilit un cadru de colaborare și modul în care va opera la audierea unor martori cheie, la evaluarea și analiza unui contractul care stă la baza concesionării sau privatizării. Consultantul va fi în serviciul Comisiei până la definitivarea și prezentarea Raportului în Parlament.

Alt subiect discutat de către Comisia de anchetă a fost felul în care se pot publica Contractele de privatizare/concesionare ce stau la baza privatizărilor, fără ca să prejudicieze secretul comercial – o clauză specială în toate contractele analizate până în prezent.

Președintele Comisiei de anchetă, Igor Munteanu a afirmat că a solicitat ambasadei Republicii Federative Germania la Chișinău să acorde asistență în activitatea de investigare a dosarelor selectate. Astfel, astăzi, membrii Comisiei se vor întâlni cu Ștefan Hulshorster, expert al ambasadei, un procuror superior din Germania - Cornelia Gadigk și Detlev Kreutzer – șef al secției investigarea infracțiunilor economice din Germania.

Igor Munteanu a precizat că va fi extinsă lista de dosare cu privatizări prin includerea și altor obiective asupra cărora este interes din partea cetățenilor și a partidelor reprezentate în Parlament.

La finalul ședinței de marți, 23 iulie, Comisia l-a audiat pe Sergiu Sloninov, consultant jurist, care a oferit asistență și mărturii asupra modului cum au fost privatizate Gările și stațiile auto din Republica Moldova. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării