main logo
421

Combinatul de Ciment de la Râbnița va contesta decizia Ucrainei privind taxele de import

Combinatul de Ciment de la Rîbniţa intenţionează să conteste decizia Ucrainei privind introducerea taxelor de import la producţia sa.

Combinatul de Ciment va contesta decizia Ucrainei privind taxa de importFoto: infotag.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a declarat pentru presa locală ministrul dezvoltării economice al autoproclamatei RMN, Serghei Obolonic, care consideră că "la baza deciziei luate de Comisia interdepartamentală pentru comerţ internaţional a Ucrainei se află foarte multe momente controversate", transmite Știri.md

"Combinatul se pregăteşte să conteste această decizie. Întreprinderea abia a început să intre pe piaţa ucraineană, cota vânzărilor acolo este de aproximativ 20% din livrările de export. Există şi alţi cumpărători, însă Ucraina este o piaţă cu perspective şi, prin urmare, întreprinderea intenţionează să lupte pentru aceasta", a subliniat el.

După cum a informat anterior Infotag, în urma investigaţiei antidumping, începute la 4 iulie 2018, Comisia interdepartamentală pentru comerţ internaţional a Ucrainei a introdus pentru următorii cinci ani taxe antidumping la importul de ciment din Rusia (114,95%), Belarus (57,03%) şi Moldova (94,46%).

În cadrul investigaţiei, Comisia a stabilit că au existat importuri dumping din aceste ţări în perioada 2015-2018, când ponderea livrărilor de clinchere şi de ciment Portland din Federaţia Rusă, Belarus şi Moldova în volumul total al importurilor acestor mărfuri în Ucraina creştea mereu pe întreaga perioadă de anchetă. În opinia specialiştilor, acest lucru arată intenţia de a majora în continuare volumul importurilor dumping din aceste ţări.

Taxa antidumping definitivă va fi percepută timp de cinci ani în procente din valoarea vamală şi va fi aplicată suplimentar la taxa de import după 30 de zile de la publicarea deciziei Comisiei în "Curierul guvernamental" al Ucrainei. 

Potrivit datelor Transnistriei, în 2018, Combinatul de Ciment de la Rîbniţa a produs circa 400 mii tone de ciment. Exporturile de ciment în Ucraina au constituit circa $2 mil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării