329
0
CNPF: Acțiuni ale două întreprinderi cu profil agricol, vândute
329
0

Acțiuni ale două întreprinderi, care desfășoară inclusiv activități agricole, au fost vândute, săptămâna trecută cu peste 2,7 și, respectiv, 14 milioane de lei.

Tranzacțiile au fost făcute în afara pieței reglementate sau MTF. Datele au fost publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF), transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Astfel, 8,56 la sută dintre acțiunile SA Elevatorul Iargara, adică peste 380 de mii de hârtii de valoare au fost vândute cu 2.771.133,12 lei. Prețul nominal al unei hârtii de valoare a fost stabilit, inițial, la un preț de cinci lei.

Totodată, 9,15% dintre acțiunile SA Elevator Kelley Grains au fost vândute cu 14.099.229,03 lei. În total, au fost tranzacționate 1.062.489 hârtii de valoare a întreprinderii. Inițial, prețul nominal al unei hârtii de valoare a fost stabilit la prețul de zece lei.

În ambele cazuri, acțiunile au fost vândute într-o singură tranzacție. Potrivit datelor disponibile, atât SA Elevatorul Iargara, cât și SA Elevator Kelley Grains, a fost fondate în anul 1995. Acestea își au sediul în orașul Iargara, raionul Leova și, respectiv, în orașul Căușeni.

Ambele companii desfășoară următoarele tipuri de activități nelicențiate:

- servicii pentru agricultură;

- fabricarea produselor de morărit și de panificație;

- creșterea animalelor și cultura vegetală;

- comerţul cu ridicata al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun;

- comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi animalelor vii;

- comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi produse din tutun.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter