main logo
423

CNPF a înregistrat emisiunile de obligațiuni municipale lansate de două primării

Comisia Naţională a Pieţei Financiare (CNPF) a înregistrat emisiunea obligaţiunilor municipale ale primăriilor din Sângera şi Ceadîr-Lunga.

CNPF a înregistrat emisiunile de obligațiuni lansate de două primăriiFoto: Ziarul Capital Market

Surse din cadrul CNPF au relatat pentru agenţia Infotag, că este vorba despre despre 4.500 de obligaţiuni în sumă de 4,5 milioane lei şi, respectiv, 3.000 obligaţiuni în valoare de 3 milioane lei. Acestea au fost emise cu termen de circulaţie de 2-3 ani, la o rată a dobânzii de 6,5-6,7%, transmite Știri.md.

Plasarea obligaţiunilor a fost efectuată pentru prima dată în Republica Moldova şi a fost realizată cu sprijinul Victoriabank, care a acţionat ca intermediar. Ca urmare a ofertei publice a Primăriei Ceadîr-Lunga, Victoriabank a primit 10 cereri de subscriere la obligaţiunile de clasa I (perioadă de circulaţie - trei ani). 

Acestea au acoperit întreaga sumă indicată în prospectul de ofertă, respectiv 3 milioane lei. Cu aceşti bani, primăria intenţionează să implementeze un proiect de îmbunătăţire a infrastructurii rutiere.

Până în data de 11 august, Victoriabank a primit 27 de cereri de subscriere la obligaţiunile municipale de clasa I şi II emise de primăria Sîngera. 

Acestea acoperă întreaga sumă specificată în prospectul de ofertă publică de 4,5 milioane de lei (2 milioane lei pentru obligaţiunile de clasa I cu o scadenţă de doi ani şi 2,5 milioane lei pentru obligaţiunile de clasa II cu o scadenţă de trei ani). Primăria va folosi fondurile pentru a construi un sistem de alimentare cu apă.

Emisiile de obligaţiuni municipale în Republica Moldova au fost iniţiate de centrul analitic "Expert-Grup" în cadrul proiectului "Obligaţiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale", implementat cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării