main logo
905

Claxoane de protest la Guvern. Reacția Ministerului Economiei

Ministerul Economiei și Infrastructurii este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport care solicită modificarea tarifelor de călătorie, în condițiile în care aceștia vor veni cu un plan de acțiuni clar determinat inclusiv, ajustarea treptată a tarifelor, luând în considerare capacitatea de plată a cetățenilor, iar toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice.

Claxoane de protest la Guvern. Reacția Ministerului EconomieiFoto: Știri.md

Reacția instituției vine după ce Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto împreună cu companiile de transport de pasageri a protestat azi în Capitală, transmite Știri.md

Ministerul a specificat că se află într-un dialog permanent cu toate asociațiile patronale din domeniul transportului rutier și că a desfășurat o serie de întrevederi, în cadrul cărora au fost discutate problemele și deficiențele pe care le întâmpină operatorii de transport.

"Ca rezultat, au fost identificate un șir de propuneri privind modificarea legislației din domeniu, atât cea fiscală, cât și cea contravențională, urmând ca reprezentanții asociațiilor patronale să formuleze și să prezinte o propunere comună în adresa ministerului pentru îmbunătățirea cadrului legislativ.

Reiterăm necesitatea dialogului constructiv dintre Minister și asociațiile patronale de transport, într-un cadru de lucru eficient și constructiv", se arată într-un comunicat al MEI. 

Totodată, reprezentanții ministerului consideră că orice solicitare din partea transportatorilor de majorare a tarifului, trebuie să vină cu asumarea de către ei a unor indici măsurabili și clari de calitate pentru serviciilor prestate cetățenilor.

Știri.md amintește că șoferii de microbuze au protestat azi, 12 septembrie, în fața Guvernului împotriva modului de examinare de către MEI a cerinței privind ajustarea tarifului la transportul de călători

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării