96
0
Circa 40 de gherete mobile vor funcționa în parcurile din Capitală
96
0

Circa 40 de puncte de comerț ambulant stradal vor funcționa în Capitală în perioada estivală. Acestea vor fi amplasate în grădini publice, parcuri și scuaruri și vor comercializa băuturi răcoritoare, înghețată și băuturi fierbinți.

O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de primarul general interimar, Ruslan Codreanu, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md

Punctele de comerț vor fi deschise la 1 iunie și vor funcționa până la 30 octombrie. Schemele de amplasare ale unităților de comerț ambulant stradal vor fi stabilite de către preturile de sector, la solicitarea agenților economici de profil. 

De asemenea, autoritățile enunțate vor supraveghea buna desfășurare a activității operatorilor de comerț, iar preturile vor putea să anuleze schemele de amplasare în cazul înregistrării anumitor abateri.

Operatorii de profil vor asigura aspectul estetic și arhitectural al unității de comerț, precum și salubrizarea teritoriului în perimetrul zonei de activitate.

Săptămâna trecută, municipalitatea a consultat cetățenii orașului față de prezența operatorilor de comerț ambulant stradal în parcurile și scuarurile capitalei, iar majoritatea participanților la sondaj s-au pronunțat „pentru”, cu specificarea că procesul să fie bine organizat, unitățile de comerț să aibă un aspect estetic agreabil și să fie amplasate rezonabil, cu preponderență la intrarea în parcuri, cu evitarea amplasării pe trotuare din contul pietonilor sau al vizitatorilor zonei de odihnă.

Citește și
article image
Codreanu: Lupta cu chioșcurile pe care am început-o a fost...
0
328
article image
Codreanu: Îmi spuneau să nu-i scot ghereta că o să zbor...
0
739
article image
Codreanu, despre garajele evacuate: Sursă de poluare...
1
352
article image
Codreanu: Prieteni, Primăria are nevoie de ajutorul vostru
0
257