main logo
10458

Cine sunt cei peste 1.700 de milionari din Republica Moldova

Anul trecut, 1.792 de persoane au înregistrat venituri mai mari de un milion de lei. Cel mai tânăr milionar are 24 de ani, pe când cel mai învârstă este 80 de ani.

Cine sunt cei peste 1.700 de milionari din R. Moldova

Totodată, un cetățean al Republicii Moldova a avut în 2017 un venit de 63,94 de milioane de lei. Informațiile au fost făcute publice de către Inspectoratul Fiscal de Stat al R. Moldova.

Cu 243 de persoane este în creștere față de 2016 numărul milionarilor din R. Moldova. 

Venituri mai mari de un milion de lei au obținut 1.792 de cetățeni, însă, doar a treia parte dintre aceștia, mai exact 537 de persoane, au depus declarații privind impozitul pe venit. 

Asemeni situației din anii precedenți, cei mai mulți milionari sunt bărbații, mai exact în număr de 409. Femei milionare în Republica Moldova sunt doar 128, transmite Ştiri.md.

Totodată, cu referință la  veniturile sub formă de dividende, venituri din locațiune, royalty, venituri obținute din comercializarea producției agricole, din care se efectuează reținerea finală a impozitului pe venit,  au fost identificați 1255 de cetățeni cu venituri mai mari de 1 mln. lei, mai mult cu 128 de persoane comparativ cu anul precedent. 

Este de remarcat că  pentru aceste venituri, beneficiarii nu au obligația de a depune declarația la SFS, acestea fiind impozitate final, la sursa de plată.

Potrivit unui raport realizat de FISC, cei mai mulţi milionari sunt din Chişinău, Bălţi, Ialoveni, Orhei, Anenii Noi şi Hânceşti.

Totodată, din veniturile dobândite în anul 2017, milionarii au plătit impozite în sumă de peste 132 milioane de lei.

Anul trecut, 1,2 milioane de cetățeni ai R. Moldova au obținut venituri impozabile, doar 211 208 de persoane însă au depus  declarații privind impozitul pe venit. Suma veniturilor declarate de persoanele fizice pentru anul 2017 constituie 53,72 miliarde lei, iar suma impozitelor reținute și declarate din acestea – 4,19  miliarde lei.

În acest an, peste 29 mii de persoane şi-au revendicat dreptul de a redirecţiona 2% din impozitul pe venit către un ONG sau un cult religios. Suma desemnată procentual se estimează la 6,72 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării