main logo
519

Cine îi va ocupa locul lui Rogozin în comisia moldo-ruse pentru comerț

Copreşedintele Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică va deveni ministrul Agriculturii FR, Dmitri Patruşev.

Cine îi va ocupa locul lui Rogozin în comisia moldo-ruse pentru comerț

Potrivit agenţiei infotag cu referire la surse de la Moscova, informaţia a devenit cunoscută luni, în timpul vizitei Preşedintelui Igor Dodon la Moscova, transmite Știri.md.

Dmitri Patruşev, care a fost numit ministru în guvernul lui Dmitri Medvedev pe 18 mai 2018, îl va înlocui pe fostul viceprim-ministru Dmitri Rogozin, care a fost demis de la Guvern. Patruşev este fiul fostului director al Serviciului Federal de Securitate, Nikolai Patruşev.

Aceleaşi surse anunţă că noul reprezentant special al Preşedintelui rus pentru Transnistria nu va fi numit. Anterior, această funcţie a fost ocupată tot de Rogozin. 

Acum, de dezvoltarea relaţiilor cu Republica Moldova, în general, inclusiv Transnistria, se va ocupa vicepremierul rus Dmitri Kozak, care a fost numit săptămâna trecută reprezentant special al preşedintelui pentru dezvoltarea relaţiilor comercial-economice cu Republica Moldova.

Luni, Igor Dodon s-a întâlnit cu Dmitri Kozak. Despre aceasta şeful statului a comunicat pe pagina sa de facebook.

"Am discutat un spectru larg de probleme ce ţin de politică internă şi externă a Republicii Moldova, relaţiile comerciale externe între Moldova şi Rusia, dar şi reglementarea conflictului transnistrean. 

Consider numirea domnului Kozak în această funcţie drept una importantă pentru Republica Moldova, dat fiind faptul că vicepremierul rus cunoaşte bine specificul ţării noastre şi a regiunii în întregime", a subliniat Dodon.

La întrevedere au participat consilierul preşedintelui pentru reglementarea transnistreană, Vasile Şova, Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Andrei Neguţa, precum şi secretarul de stat, viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării