main logo
833

Cine este noul manager general la Vestmoldtransgaz

De câteva zile, compania Vestmoldtrangaz, ce administrează conducta magistrală Iași – Ungheni cu obiectele aferente și realizează unul dintre cele mai ambițioase proiecte de infrastructură din Republica Moldova, are un nou manager general.

Cine este noul manager general la Vestmoldtransgaz

Este Daniel Cristian Rusu, fost administrator la Eurotransgaz SRL, firmă ce deține 100% din capitalul Vestmoldtransgaz și care este o subsidiară a grupului Transgaz din România, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

El l-a înlocuit pe Tudor Alexandru Duțu, care a condus Vestmoldtransgaz doar un an de la preluarea firmei de către Transgaz. De altfel ambii menționează pe Linkedin că au lucrat anterior în cadrul oficiului Transgaz de la Chișinău.

Motivele acestei schimbări rămân necunoscute, dar unele surse din cadrul Guvernului sugerează că la mijloc ar fi atât faptul că realizarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău bate pasul pe loc, cât și conexiunile politice ale fostului manager.

Încercările de a vorbi cu noul manager nu au dat rezultate. Din anticamera Vestmoldtransgaz în permanență ni se spune că el este în ședință și e foarte ocupat. 

Menționăm că la finele lunii aprilie, compania Vestmoldtransgaz, subsidiara Transgaz din România anunța despre finalizarea licitațiilor de achiziție a lucrărilor la toate cele 7 loturi de construcție a gazoductului de interconectare Iași - Ungheni – Chișinău, declarat încă în anul 2010, prioritate politică de către Republica Moldova. 

Totodată compania promitea că va emite la începutul lunii mai 2019, ordinul de începere a lucrărilor și trebuia să demareze predarea amplasamentului. Ulterior nu a mai anunțat nimic, iar administrația a refuzat să comenteze situația.

În același timp un document al companiei Transgaz, controlată de statul român arată că "construcția și darea în exploatare a interconexiunilor gaziere care vor permite României să livreze gaze în Republica Moldova va fi realizată abia peste doi ani, adică în anul 2021".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării