main logo
8669

Cine este miliardarul din Rusia care a obținut Aeroportul Chișinău

Compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, confirmă că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”.

Cine e miliardarul din Rusia care a obținut Aeroportul Chișinău

Printr-un comunicat de presă, Avia-Invest anunță faptul că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, transmite Știri.md.

„În ultimii ani, Aeroportul, fiind administrat de compania concesionară, s-a dezvoltat dinamic. Este clar că dezvoltarea în continuare a aeroportului ca centru regional de transport între Europa și Asia depinde de volumul și stabilitatea investițiilor atrase. 

Printre prioritățile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum și a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune. 

Atragerea investițiilor pentru realizarea acestor planuri este sarcina mea principală în calitate de nou participant. Avem mult de lucru. Scopul nostru este să majorăm numărul anual al pasagerilor până la 5 milioane în următoarea perioadă”, a declarat Andrei Goncearenko.

Precizăm că Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcții, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare și comerț.

Compania „Avia-Invest” îi asigură pe toți pasagerii, precum și companiile aeriene că Aeroportul Internațional Chișinău va continua să ofere, în volumul deplin, servicii de calitate tuturor clienților și partenerilor săi.

Știri.md amintește că "NR Investments Limited" a anunţat printr-un comunicat de presă că renunţa la Aeroportul Internaţional de Presă, fără a oferi detalii despre motivele care au stat la baza deciziei sale. 

Compania investitorului, care deţinea 95 la sută din acțiunile "Avia Invest", spune că nu mai are niciun interes pentru această proprietate. 

Printr-un comunicat de presă, Avia-Invest anunță faptul că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd,

Şeful statului, Igor Dodon, spune că nu cunoaşte nimic despre acest lucru, dar precizează că va opta în continuare ca Aeroportul să revină în gestiunea statului. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării