main logo
3280

Cine e șeful de la BNM reținut în dosarul furtului miliardului

Fostul administrator al Băncii de Economii, Ion Ropot, care deține în prezent și funcția de șef de departament al Băncii Naționale, a fost reținut, fiind bănuit de abuz în serviciu.

Cine e șeful de la BNM reținut în dosarul furtului miliarduluiFoto: știri.md

S-a întâmplat în urma perchezițiilor efectuate astăzi de procurorii PCCOCS, în cadrul investigării dosarului „fraudei bancare”, pe segmentul gestionării garanțiilor bancare acordate Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank, transmite Știri.md cu referire la orheitv.md.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, reținerea a avut loc în urma descinderilor procurorilor PCCOCS la domiciliul și în biroul de serviciu al funcționarului.

Echipa de filmare s-a deplasat la fața locului, însă cei care au efectuat perchezițiile au refuzat să răspundă la întrebările puse de reporter.

Mai târziu, reprezentanții Băncii Naționale a Moldovei au expediat un comunicat în care se menționează că instituția a fost și rămâne deschisă să contribuie la investigarea fraudei bancare din 2014.

De asemenea, responsabilii și-au reconfirmat voința pentru finalizarea anchetei și au precizat că BNM a cooperat și colaborează pe deplin cu instituțiile de urmărire penală, oferind toate materialele existente.

Amintim că anterior, președintele Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat că un rol decisiv în furtul miliardului l-au jucat fostul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei Emma Tăbârță și fostul șef al Departamentului de supraveghere specială Ion Ropot, care potrivit lui Șor, s-ar fi autonumit în calitate de administrator special al BEM și a gestionat banii pe care BNM i-a alocat în calitate de garanție de stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării