main logo
1096

Cine e afaceristul care a construit 1 metru de autostradă în Moldova

Ştefan Mandachi are 33 de ani, este avocat şi antreprenor şi se recomandă drept „ţăran de la Sfântu Ilie“, satul din comuna Şcheia a judeţului Suceava, România.

Cine e afaceristul care a construit 1 metru de autostradă în Moldova

La finalul anului 2018, companiile sale aveau peste 850 angajaţi şi o cifră de afaceri de 27,6 milioane euro.

Ştefan Mandachi a ajuns cunoscut în toată România în ultimele două zile după ce a mediatizat un film în care apare coordonând lucrările de construire în judeţul Suceava a primului metru de autostradă din Moldova, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro

Demersul bărbatului este un protest legat de infrastructura dezastruoasă din regiune. Tânărul este avocat de profesie, antreprenor şi se recomandă drept ţăran de la Sfântu Ilie, satul din Suceava în care a copilărit şi în care locuieşte şi acum. Pe de altă parte, conduce afaceri prospere. 

Ştefan spune că şi-a gândit cea mai de succes afacere din portofoliu încă din facultate. Este vorba despre lanţul de restaurante de tip fast-food „Spartan“. În februarie 2019, reţeaua „Spartan“, locaţii proprii şi francize, a ajuns la 41 de restaurante în toată ţara, fiind pe locul trei la categoria restaurantelor tip fast-food din România. 

În 2018, Ştefan Mandachi a inaugurat hotelul „Magnificus Plaza“ din Suceava. Valoarea investiţiei se ridică la 7,5 milioane euro. La finalul anului 2018, companiile sale şi ale francizaţilor săi aveau peste 850 angajaţi, iar cifra de afaceri anuală a societăţilor deţinute de Ştefan Mandachi, inclusiv francize, se ridica la 27,6 milioane euro.

Într-o conferinţă de presă, care a avut loc luni, la Suceava, Ştefan Mandachi a declarat că pe 15 martie, la ora 15, va inaugura primul metru de autostradă din Moldova. 

Afaceristul susţine că a făcut investiţia cu resurse proprii, însă nu a vrut să divulge plasamentul exact al construcţiei. A spus doar că se află între Voroneţ şi Putna, pe un teren care îi aparţine. 

Mandachi a cheltuit 4.500 de euro ca să construiască "Monumentul Autostrăzii", în semn de protest faţă de faptul că România nu are autostrăzi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării