main logo
1562

Cine a inaugurat cea mai mare uzină de beton asfaltic din Moldova

Compania „Irinda Prim” SRL, deținută de omul de afaceri Igor Galeamov a inaugurat la Comrat cea mai mare și modernă uzină de beton asfaltic din Moldova.

Cine a inaugurat cea mai mare uzină de beton asfaltic din MoldovaFoto: mold-street.com

Uzina de marca Marini „Be Tower 2500” va utiliza cele mai moderne tehnici pentru producerea mixturii asfaltice, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, necesitatea acestei uzine a apărut pe parcursul anului trecut, odată cu cererea foarte mare pe piață  din partea companiilor care au reparat drumuri în cadrul proiectului guvernamental Drumuri Bune.

"Anul trecut am avut perioade când era lipsă de beton asfaltic pentru construcția și reabilitarea drumurilor naționale.

În planul de activitate pentru anul curent, conducerea companiei a planificat să găsească resurse pentru ca să construiască încă o uzină și să facă față cererii de pe piață”, a menționat, la ceremonia de lansare a uzinei, ministrul Gaburici.

Irinda Prim are un capital social de 10,8 milioane lei şi în 2018 a avut o cifră de afaceri de 140,7 milioane lei.

Cu 170 de angajaţi compania a fost unul dintre cei mai importanţi beneficiari ai programului Drumuri Bune, câştigând iniţial trei contracte în valoare de peste 131 milioane lei, la care s-au adăugat alte contracte de circa 70 milioane lei pentru reparaţia drumurilor semnate în toamna anului trecut.

Compania mai are o uzină de beton asfaltic la Comrat. Producția medie anuală a mixturii asfaltice pentru anii 2015-2017 a constituit 45-50 de mii de tone, iar în anul 2018 – 110 mii de tone.

Potrivit MEI, compania dispune de laborator de încercări a materialelor de construcție, tehnică modernă pentru efectuarea lucrărilor rutiere, peste 50 de automobile specializate inclusiv autobasculante, gredere, încărcătoare, compactoare și finisoare de așternere a mixturii asfaltice de ultimă generație dotate cu dispozitive cu nivel GPS, precum și o echipă specializată pentru construcția și reparația podurilor, de asemenea, dotată cu tehnică corespunzătoare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării