main logo
462

Cine a fost promovat în funcția de director al AIPA

Vadim Curmei, care a exercitat până în prezent funcția de director adjunct, a fost promovat de ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în funcția de director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Cine a fost promovat în funcția de director al AIPACine a fost promovat în funcția de director al AIPA

Funcţia de director al AIPA a devenit vacantă după ce în septembrie 2018, Nicolae Ciubuc, care timp de doi ani a condus Agenţia, a fost numit ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, transmite Știri.md cu referire la mold-street.com

Potrivit AIPA, Vadim Curmei (40 de ani), licențiat în drept civil, cu o experiență vastă în domeniul juridic, în anul 2016, a fost numit în funcția de director adjunct al AIPA unde și-a exercitat atribuțiile timp de trei ani, acumulând cunoștințe ample în domeniul subvenționării.

Totodată, prin Ordinul nr. 325/2019 emis de MADRM, Petru Tâmbur a fost promovat din funcția de şef al Serviciului audit intern din cadrul MADRM, în funcţia de director adjunct al AIPA.

AIPA este o instituţie publică subordonată Ministerului Agriculturii (anterior Guvermului) ce administrează Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) prin care anual sunt alocate agricultorilor subvenţii de circa 900 milioane lei.

În prezent programul de subvenţionare trece printr-un proces de modificare și ajustare la necesitățile economiei naționale și ale locuitorilor țării.

Totodată cu suportul organismelor financiare internaţionale AIPA a dezvoltat și implementat Sistemul informațional de administrare și control, sistemul plăților directe la hectar, dar şi a unui sistem separat de gestionare a proiectelor aferente subvențiilor în avans etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării