main logo
4841

Cinci producători de miere și unul de ouă vor putea exporta în UE

Încă șase companii din Republica Moldova vor putea exporta produsele sale de origine animalieră pe piața Uniunii Europene. În același timp, un producător de carne proaspătă de pasăre (congelată) a făcut primele livrări.

Cinci producători de miere și unul de ouă vor putea exporta în UEFoto: mold-street.com

Astfel, pe 8 octombrie din anul curent, primele loturi de carne proaspătă de pasăre (congelată) din Republica Moldova au fost exportate pe piața Uniunii Europene (UE), cea mai extinsă piață din lume, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), transmite Știri.md cu referire la mold-street.com.

ANSA nu menționează cine a făcut exporturile, dar potrivit paginii specializate a Uniunii Europene, doar compania Axedum are dreptul de a livra carne proaspătă de pasăre din Moldova.

Aceeași pagină arată că, pe 7 și 8 octombrie 2024, unitățile de producție a mierii de albine a cinci companii au obținut aprobările de la UE și, în consecință, acum șapte companii au dreptul de exporta mierea pe piața UE.

Totodată, pe 8 octombrie, compania PB Nord din Bleșteni, Edineț a obținut dreptul de a exporta ouă și produse din ouă pe piața UE.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor susține că încurajează agenții economici să manifeste, și în continuare, interes și să depună cererea pentru exportul în Uniunea Europeană a produselor autohtone.

De notat că procesul de adaptare a producătorilor moldoveni, dar mai ales a instituțiilor de stat la cerințele UE a durat aproape un deceniu.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării