main logo
668

Chirilă: Moldova nu poate renunța deocamdată la importul de gaze rusești

R. Moldova încă nu poate renunța la importul de gaze naturale din Federația Rusă, afirmă ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova la București, Victor Chirilă.

Chirilă: Moldova nu poate renunța deocamdată la importul de gaze ruseșticapital.ro

Afirmația a fost făcută în contextul în care Bruxellesul a constatat că Republica Moldova nu s-a aliniat în totalitate sancțiunilor impuse Rusiei în contextul invaziei împotriva Ucrainei, transmite Știri.md.

„Au fost întrerupte conexiunile aeriene cu Rusia. Comerțul nostru cu Rusia, practic, s-a diminuat, pentru că multe întreprinderi au fost încurajate să se orienteze pe piața europeană. Din păcate, deocamdată, nu putem renunța la importul de gaze naturale din Federația Rusă. Suntem în continuare dependenți, pentru că în ultimii 30 de ani nu s-a făcut practic nimic în acest sens. Nu s-a făcut nimic pentru a deveni mai autonomi la capitolul energie în raport cu Federația Rusă. Abia acum, în ultimul an, cred eu, s-a făcut cât nu s-a făcut în 30 de ani”, a spus Chirilă în cadrul unui interviu pentru capital.ro.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării