main logo
412

Chiril Gaburici: Sectorul IT, un component important al economiei Moldovei

Pentru economia Moldovei un mare potenţial îl are sectorul IT, care a înregistrat în ultimii trei ani o creştere cu 68% a exporturilor de servicii.

Gaburici: Sectorul IT, un component important al economiei Moldovei

Potrivit agenţiei Infotag, o declaraţie în acest sens a făcut ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a prezentat luni bilanţul de activitate al ministerului în anul 2018, transmite Știri.md.

„Acest sector demonstrează o dezvoltare dinamică, care se reflectă în creşterea ponderii industriei IT în Produsul Intern Brut al Moldovei", a menţionat ministrul, subliniind că cel mai tânăr sector al economiei moldoveneşti s-a dezvoltat dinamic datorită atenţiei şi susţinerii prim-ministrului Pavel Filip.

Secretarul general al ministerului, Vitalie Tarlev, a prezentat rezultatele activităţii IT-Park Moldova, care, cu sprijinul Guvernului, a fost deschis în ianuarie 2018.

„În prezent, acest parc are 317 de companii, fiecare a treia companie având investiţii străine. Mai mult de 300 de specialişti din aceste companii lucrează pentru export. În ultimii trei ani, sectorul IT al Moldovei a înregistrat o creştere de 36%, volumul producţiei a crescut în această perioadă de la 8 miliarde lei la 12 miliarde de lei. Sectorul IT a devenit atractiv atât pentru investiţiile străine, cât şi pentru plasarea comenzilor unor corporaţii străine mari", a spus Tarlev.

Chiril Gaburici a menţionat că salariul mediu în IT Park Moldova în 2018 a fost de 23 mii lei lunar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării