main logo
323

Chiril Gaburici: Moldova speră să consolideze relațiile cu Ucraina

Ucraina este un partener strategic pentru Republica Moldova şi ne dorim să continuăm, să extindem şi să dezvoltăm parteneriate durabile pe toate dimensiunile.

Chiril Gaburici: Moldova speră să consolideze relațiile cu Ucraina

O declaraţie în acest sens a făcut ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întrevederea cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin, care îşi încheie misiunea diplomatică la Chişinău, transmite Știri.md cu referire la Infotag.md.

Potrivit sursei din cadrul ministerului, el a adus mulţumiri diplomatului ucrainean pentru contribuţia în dezvoltarea relaţiilor comercial-economice dintre cele două state.

"Apreciem dialogul deschis şi constructiv pe care l-am avut privind aspectele prioritare ale cooperării moldo-ucrainene, printre care transporturi, industrie, infrastructură, sectorul agroalimentar şi cel energetic", a menţionat ministrul.

La rândul său, Ivan Gnatîşin a mulţumit ministrului Chiril Gaburici pentru receptivitate şi colaborare, menţionând că Ucraina rămâne a fi un prieten de nădejde pentru Moldova.

Volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu Ucraina în anul 2018 a înregistrat suma de $657,5 mil. şi a crescut cu $80,9 mil. faţă de anul 2017. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ucraina se situează pe locul cinci între ţările partenere cu care Republica Moldova întreţine relaţii comerciale, deţinând o pondere de 7,8%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării