main logo
371

Chiril Gaburici: Moldova, deschisă pentru investiții din SUA

Joi, la Chişinău şi-a început lucrările un forum de afaceri moldo-american, la care participă investitori şi oameni de afaceri din Moldova şi SUA.

Chiril Gaburici: Moldova, deschisă pentru investiții din SUA

Potrivit agenţiei Infotag, evenimentul a fost deschis de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, transmite Știri.md.

Salutând participanţii la forum, ministrul a atras atenţia asupra dezvoltării progresive a economiei moldoveneşti, asupra atractivităţii politicii fiscale, referindu-se detaliat la facilităţile pe care statul le oferă investitorilor.

"În cele două zile ale forumului, vom oferi informaţii detaliate despre potenţialul economiei moldoveneşti, vom vorbi despre funcţionarea zonelor economice libere din Moldova şi ne vom împărtăşi planurile de dezvoltare economică pentru viitorul apropiat", a spus ministrul.

El a dat asigurări că participanţii la forum din partea Moldovei - membri ai Guvernului şi oameni de afaceri - sunt dispuşi să răspundă la toate întrebările adresate de reprezentanţii cercurilor de afaceri din SUA.

Descriind tendinţele economiei moldoveneşti, şeful Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, Alexandru Baltag, a atras atenţia oaspeţilor americani asupra dezvoltării stabile, durabile şi progresive a economiei naţionale. Dinamica unor indicatori precum PIB-ul, nivelul salariului mediu, numărul locurilor de muncă deschise, volumul importurilor şi exporturilor sunt în creştere, prezentând progrese.

Dacă până la sfârşitul anului 2015, PIB-ul Republicii Moldova a înregistrat o scădere de 0,5%, atunci deja în 2016, a fost înregistrată o creştere de 4,1%, în 2017 - de 4,5%, iar în 2018 - de 4%.

În cadrul forumului, reprezentanţii autorităţilor Moldovei şi ai comunităţii de afaceri vor prezenta oamenilor de afaceri din SUA sectoarele atractive ale economiei moldoveneşti pentru investiţii, vor prezenta avantajele oferite investitorilor, precum şi activitatea primului parc IT din Moldova, care demonstrează indicatori de performanţă de invidiat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării